Regisztráljon most és adja le első rendelését 20%-os árengedménnyel!

Hogyan ellenőrizzük és küldjük el a fájlt

Nem kell egyedül ellenőrizned, hogy a grafikai fájl helyesen lett-e előkészítve. A rendszerünk ingyen elvégzi ezt helyetted, miután elküldöd a kész grafikai anyagot. Emellett van lehetőség munkatársaink által végzett teljeskörű, fizetett ellenőrzést is rendelni tőlünk. A kész grafikai anyagot a weboldalunkról a „Megrendelések” résznél tudod elküldeni az adott megrendelés kiválasztását követően a „Grafika hozzáadása” gombra kattintva. Ekkor több fájlküldési mód közül is választhatsz.

Amennyiben ezt az opciót választod, a fájlokat online tudod elküldeni rendszerünkbe. Ekkor rendszerünk ingyen és automatikusan átnézi az előkészített grafikai anyagot, és a fájl jóváhagyásához szükséges előnézetet is elkészíti. Emellett a grafikai anyagban talált esetleges hibák listáját is elküldi a renszer.

Upload PLUS

Ez egy, a saját számítógépedre telepítendő applikáció, mely a grafikai fájlok megrendeléshez csatolását, verifikációját és jóváhagyását könnyíti meg számodra. A grafikai fájlok, melyek hozzá lettek adva a programban, azonnal automatikus ellenőrzésen esnek át. A fájl nevére kattintva egy info ablak ugrik fel, mely a fájl legfontosabb technikai információit tartalmazza: a képeknél használt képfelbontás, színmódok, színátmenetek, áttetszőségek, felülnyomás, oldalak száma, hozzáadott színprofilok, stb. Az Upload PLUS emellett lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással többrétegű PDF formátumú jelentést készíts a fájlról, ahol a program narancs vagy vörös színnel kiemeli a javítást igénylő felületeket a grafikai anyagban. Ennek az opciónak köszönhetően könnyű beazonosítani pl. a fájlban felhasznált alacsony felbontású képeket is.


Színek jelentése:

Piros szín - a program pirossal emeli ki a fájlban talált hibákat, melyeket mindenképpen korrigálni kell, hogy hozzá lehessen adni a megrendeléshez (ez lehet pl. alacsony felbontású ábra, nem megfelelő formátum, kifutók hiánya, hiányzó fontok).
Narancs szín – figyelmeztetések jelölése. Az ezzel a színnel kiemelt részek általános információkat jelenítenek meg a fájlba ágyazott elemekről, de sokszor esetleges hibákat is kiemelnek. Érdemes külön figyelmet fordítani a színátmenetekre vagy áttetsző elemekre, mert előfordulhat, hogy ezeket - a fájl mentésének módjától függően – az Upload PLUS hibásan konvertálja. A grafikai anyag előnézetén ezek a hibák mind láthatóvá válnak.


Fájlok hozzáadása Upload PLUS segítségével – rövid útmutató:

1. Töltsd le és installáld az Upload PLUS applikációt 
2. Nyisd meg a böngésződet, és jelentkezz be a fourcolours.hu oldalon. Add le a megrendelésed, a fájl hozzáadásának módjánál pedig válaszd az Upload PLUS-t, ezután az applikáció elindul. 
3. Húzd be a kiválasztott fájlokat a saját gépedről az Upload PLUS program ablakába (vagy add hozzá a fájl hozzáadása gombra kattintva). 
4. Nézd át a fájlok paramétereit (amennyiben több fájlról készült PDF formátumú jelentést szeretnél megnyitni, nyomd le a ctrl+R billentyűkombinációt, hogy frissítsd a program ablakának tartalmát).
5. Húzd a fájlokat a listába, ügyelve a helyes sorrend megőrzésére. (A zöld ikon az összes oldalt kijelöli, míg a piros X megszünteti a kijelölést.) Az oldalak sorrendjét megváltoztathatod lejjebb vagy feljebb húzva az adott oldalakat a listán. 
6. A fájl elküldése előtt még korrigálhatod a hibáit, pl. kifutót tudsz hozzáadni, vagy a fájl formátumát, méretét helyesen beállítani (a grafikai anyag méretét hozzáigazítani a megrendelt formátumhoz). 
7. A fájlokat az „előnézet készítése” gombbal tudod elküldeni a szerverre (azaz hozzáadni a megrendelésedhez). 
8. A fájl elküldését követően a szerveren megtörténik az adott fájl korrekciója és optimalizálása. 
9. A korrekciót követően az előnézetben láthatók az oldalak kicsinyített változatai, melyeket megtekinthetsz eredeti méretben is duplán kattintva a nagyító ikonra. 
10. Az optimalizált előnézet (alacsony felbontással, RGB színmódban) a fájl kimeneti állapotát jeleníti meg – a zöld keret a vágóvonalakat jelöli (Trimbox), vagyis a kész méret határait. Minden, ami ezen kívül található, az utómunkálatok folyamán le lesz vágva. (Az egér vagy touchpad görgetőjével közelíteni vagy távolítani lehet az előnézeten belül). 
11. Amennyiben az előnézetet megfelelőnek találod, kijelölve a fájl összes oldalát, majd a „jóváhagyás” gombra kattintva véglegesítheted a megrendelésedet.

Az Upload PLUS applikáció PC verzióját ide kattitva tudod letölteni, míg a MacOS X verziót innen éred el.


Az Upload PLUS a következő grafikai formátumokat támogatja:

PDF, TIF, EPS, PS, JPG, BMP, PNG. Optimális formátum: PDF nyomdai minőséggel (press quality), legjobb esetben 1.4 (Acrobat 5), de legfeljebb 1.5 (Acrobat 6) verzió, illetve csak Adobe Indesign, Illustrator, Photosho esetén 1.3-as is elfogadható. 
CorelDRAW program esetén – nem ajánlott a PDF-et 1.3-as (Acrobat 4) verzióban, illetve X1a:2001, vagy X3:2003 beállítással elmenteni. Amennyiben a grafikai anyagban a következő hatásokat alkalmazták: áttetszőség, lencse fényfolt, árnyék vagy színátmenet – a PDF 1.3-as verzióban történő mentése esetén előfordulhat, hogy ezek a hatások hibásan jelennek majd meg. 
A legbiztonságosabb megoldás ilyen esetben a hatások bitmap-re konvertálása CMYK színmódban 300 dpi felbontással, a képek élsimításával (antialias). A szövegeket és vektoros elemeket pedig az így készült bitmapek felett elhelyezve érdemes elmenteni PDF formátumban 1.4 vagy 1.5 verzióban, a fájlban felhasznált képeket pedig CMYK színmódban.
A szerkeszthető grafikai fájlok: CorelDRAW (.CDR), Adobe Photoshop (.PSD), Adobe Illustrator (.AI), Adobe Indesign (.INDD), illetve a tömörített fájlok: ZIP, RAR, 7zip – nem kompatibilisek a Upload/Upload PLUS programokkal – így ezeket az ügyfélnek saját magának kell átalakítania a korábban felsorolt, elfogadott nyomdai formátumokká.


Színmódok:

CMYK, 8 bites, 300 dpi felbontással elmentett bitmap, a legalacsonyabb elfogadható felbontás 150 dpi (azokat a fájlokat, melyek 150 dpi-nél kisebb felbontású képeket tartalmaznak, a Prefliht/Preflight PRO program hibásnak érzékelve visszadobja).
Az RGB színmódban elmentett vagy Pantone színeket tartalmazó fájlokat a rendszer automatikusan CMYK-ba konvertálja át a korrekció során. 
Ahhoz, hogy rendszerünket használhasd, nincs szükség sem FTP-re, sem egyéb speciális konfigurációs beállítások használatára.

A grafikai fájlokat e-mailben is elküldheted.

Csatold az elkészített grafikai terveket, és küldd el e-mailben a grafika@fourcolours.hu címre. A tárgyban a megrendelés neve, illetve a megrendelés száma szerepeljen; ezáltal is könnyebb lesz számunkra a megrendelésedet azonosítani. Az ily módon elküldött fájlokat díjmentesen ellenőrizzük, hogy a nyomtatás szempontjából helyesen lettek-e elkészítve. A csatolt fájlok mérete összesen nem lehet nagyobb, mint 15 MB. Ha ezt az elküldési módot választod, előfordulhat, hogy a nyomtatási előnézet elkészítése időben elhúzódik. Automatikus értesítést fogunk küldeni, miután az általad küldött üzenetet megkaptuk.